Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

“Η Ευρώπη λέει όχι στην Αντιπυραυλική Ασπίδα”

Πρόσκληση συμμετοχής στην καμπάνια “Η Ευρώπη λέει όχι στην Αντιπυραυλική Ασπίδα”
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μελετά την κατασκευή μιας νέας στρατιωτικής βάσης στην Τσεχία εντός του συστήματος «Αντιπυραυλική Ασπίδα» (Space Shield) (“NMD" – Εθνικό Πυραυλικό Σύστημα Αμύνης).
Η αντιπυραυλική ασπίδα είναι ένα όπλο επίθεσης κι ένα όργανο κυριαρχίας της υφηλίου μέσω του ελέγχου του διαστήματος. Η εγκατάσταση της βάσης ραντάρ στην Τσεχία είναι μόνο το πρώτο βήμα κι έχει ήδη προκαλέσει όξυνση των διεθνών εντάσεων, καθώς και την επανέναρξη του ανταγωνισμού πολεμικών εξοπλισμών, αναδημιουργώντας μια ατμόσφαιρα «ψυχρού πολέμου». Το σχέδιο αυτό περιβάλλεται από μυστήριο με μυστικές συμφωνίες ανάμεσα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και διαφορετικών Ευρωπαϊκών χωρών, παραγκωνίζοντας την κοινή γνώμη, ακόμη και τα κοινοβούλια .

Ο αγώνας ενάντια σε αυτό το σχέδιο δεν αφορά μόνο τον πληθυσμό της Τσεχίας (70% του οποίου απορρίπτει αυτές τις στρατιωτικές βάσεις), αλλά μάλλον αφορά ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό πληθυσμό. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνησή μας να παραμείνει σιωπηλή μπροστά στην εξωφρενική πρόθεση των ΗΠΑ να μετατρέψουν την Ευρώπη σε ένα πιθανό σκηνικό πυρηνικού πολέμου, απειλώντας την ειρήνη και την ίδια την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Την Τρίτη 13 Μαίου ο Jan Tamas, επικεφαλής του Κινήματος στην Τσεχία ενάντια στην Αμερικάνικη βάση ραντάρ, ξεκίνησε απεργία πείνας. Στη χώρα μας στηρίζουμε την δράση των Τσέχων, μια δράση που αφορά όλη την Ευρώπη.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε αυτήν τη μη-βίαιη διαμαρτυρία κατά της Αντιπυραυλικής Ασπίδας (Space Shield) και στο σχηματισμό ενός ευρύτερου δικτύου στη χώρα μας, το οποίο θα ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να πάρει μια ξεκάθαρη θέση κατά του Space Shield και υπέρ μιας Ευρώπης ελεύθερης από πυρηνικά.
Σαν πρώτο βήμα, μπορείτε να υπογράψετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: